Новини

“Да бъдеш Владо Пенев“ броени часове преди Нощта на театрите

2018-11-08

Броени часове преди Нощта на театрите Pecha Kucha Night ще подгрее емоциите и очакването за европейската инициатива. През 2018 г. симпатичният японски формат ще бъде посветен на Владо Пенев.  Какво е „Да бъдеш Владо Пенев“ ще разкажат актьорите Дарин Ангелов, Александър Кадиев, Мартина Вачкова, Ованес Торосян и журналистът Димитър Стоянович. Организаторите обещават да ни срещнат с различните лица на темпераментния актьор, пречупени през гледните точни на участниците, а накрая самият Владо Пенев ще разкрие трудно или лесно е да бъдеш Владо Пенев, как съхранява и предизвиква себе си. Домакин на събитието ще е ЯЛТА Клуб, входът е свободен, а началото ще бъде поставено в 18:30 ч. на 12 ноември.

Pecha Kucha Night е един от най-атркативните презентационни формати. Идеята за него се ражда в Япония през 2003 г., където за първи път се случва като независимо събитие за млади архитекти и дизайнери. В превод означава „свободен разговор”. След това става толкова популярно събитие, че вече над 1000 града в цял свят са домакини на този форум. Pecha Kucha е микс от шоу и приятелски разговор, а запазената му марка е форматът 20х20. Участниците правят своето представяне в 20 слайда, всеки от по 20 сек. Идеолозите на PechaKucha вярват, че „ключът към добрата презентация е да представите нещо, което ОБИЧАТЕ”.

 

Цялата програма на Нощ на театрите е публикувана в официалния сайт.  А всичко актулано можете да следите във фейсбук и инстаграм каналите на инициативата, както и в чат бота на Владо Карамазов.

 

***

През 2018 г. Нощта на театрите ще e на 17 ноември в 15 български града и едновременно в 11 европейски държави. Зад идеята на платформата стои Елеонора Роси от Франция. В тази Нощ Театърът се превръща в основна тема и събира по едно и също време всички, които го обичат. Освен спектакли в театрите и на алтернативни места се случат множество срещи, дискусии, изложби, концерти, разходки зад кулисите, контакти и нови възможности за сближаване на театъра с неговата публика. Нощ на театрите е част от „Културния календар за 2018 г.“ на Столична община и се осъществява с любезната подкрепа на Министерство на културата на Република България и Съюза на артистите в България. Международен партньор на инициативата е Асоциация „Европейска нощ на театъра”.

 

Още новини

1 / 8