Новини

"Опиянение и гняв” в Театър "Азарян" в Нощта на театрите

2018-11-11

Интердисциплинарно представление ще гостува в Театър „Азарян“ в Нощта на театрите.“Опиянение и гняв. Изследвания върху авторитарния характер“ започва с редене на опашка, където всеки зрител получава телефон и слушалки, заедно с инструкции какво следва по-нататък.

"...Останете спокойни и невъзмутими.
Обръщането на колониалната история.
Сега бежанците са колонизаторите.
Европа срещу Азия.
Своето срещу чуждото.
Детската стая на фашизма..."

„Опиянение и гняв“ е интердисциплинарен пърформанс, при който публиката се превръща в участник, а участниците - в активисти. Една “игра” с политически заряд, която ще постави под въпрос собствените ви идеологически разбирания.

ОПИЯНЕНИЕ И ГНЯВ по въздействащ начин демонстрира върху самите участници афектиращата сила на пропагандата, мобилизираща две основни състояния: “опиянение” от идеята за бъдеща победа и “гняв” срещу нарочен в настоящето “враг”.
Ангелина Георгиева, сп. АРТизанин

ОПИЯНЕНИЕ И ГНЯВ. Изследвания върху авторитарния характер се случва с и на всички, които присъстват. Това случване което излиза от сцената и се разгръща на улицата е истинско удоволствие, тъй като самата публика доброволно се оказваме единствен изпълнител.
Галина Борисова

ОПИЯНЕНИЕ И ГНЯВ е пример за майсторска драматургия на зрителя, в която той изследва своя свят през един въобразен такъв. Публиката става част от (и на моменти се оказва в центъра на) интелигентно построен логически свят, в който философия, история и игра се преплитат в един механизъм на действие и слушане; на движение и пасивност.
Елена Ангелова

Билети: 20 лв. на касите на Билетен център НДК или онлайн на https://bit.ly/2F2Wnas

Проектът “Опиянение и гняв. Изследвания върху авторитарния характер“ се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата-България
“Нощ на театрите” е част от Календара на културните събития за 2018 г. на Столична община.

Още новини

1 / 8