Новини

Два дни фен обиколки в Народния театър за Нощ на театрите

2018-11-15

За шеста поредна година Народният театър „Иван Вазов“ ще се включи в европейската Нощ на театрите. Поради огромния интерес, който предизвика събитието миналата година, и сега фен обиколките зад кулисите на най-големия театър у нас ще се проведат в рамките на два дни -17 ноември, събота, и 18 ноември – неделя.

До момента повече от 600 души са се записали за тура в тайните кътчета на една от най-красивите сгради у нас, за да надникнат отблизо в магията на театъра и нещата, които остават скрити от погледа по време на представление. В компанията на любими актьори от трупата, посетителите ще видят как изглеждат гримьорните, сцените отвътре, гардероба, реквизита, и ще научат малко известни факти от историята и ежедневието в театъра.

Сред звездите, които ще водят обиколките, са Дарин Ангелов, Ева Тепавичарова, Гергана Змийчарова, Ева Данаилова, Радина Боршош, Владислава Николова, Павел Иванов и други.

Един от акцентите в празничните театрални дни е откриването на специална изложба, посветена на спектакъла „Един безумен ден“, който имаше премиера в края на септември. Световноизвестният фотограф Любомир Сергеев, който засне уникалния плакат на представлението, ще подреди и покаже избрани моменти от работната фотосесия. Експозицията, наречена „Състояния“, ще бъде открита в събота, 17 ноември, от 11:00 часа, в присъствието на фотографа, режисьора Михаил Петров и актьори от спектакъла. Любомир Сергеев се занимава с професионална фотография повече от 20 години. Носител е на редица отличия, сред които безспорно най-впечатляващата международна награда - Trierenberg Super Circuit , наричан още “Оскар” за фотография. Търсен е от водещи брандове в редица държави, не само в Европа и зад Океана, но дори и в Азия. Освен в България, управлява студио и в Бруклин, Ню Йорк, а всеки негов кадър е шедьовър и завършен спектакъл.

В програмата на театъра в празничните два дни зрителите ще могат да видят премиерните „Един безумен ден“ на Голяма сцена и „Дивата патица“ на Камерна сцена на 17 ноември, и „Духът на поета“ на Камерна сцена и премиерният „Даскал“ на Сцена „Апостол Карамитев“.

Още една изненада е подготвил Народният театър за своите приятели в дългата Нощ на театрите и тя е, че всеки, който посети театъра по време на обиколките на 17 и 18 ноември, ще получи ваучер, с който ще може до 30 ноември да си купи билети за избрани от него спектакли на театъра през ноември, декември и януари на преференциална цена от 10 лв. Отстъпката няма да важи за премиерните представления.

Сред изненадите за феновете ще бъде и ателието за театрален грим, където те ще имат шанса, след участие във викторина, да бъдат гримирани, и също така, ще видят как професионалните гримьори на театъра подготвят актьори за спектакъл.

Още новини

1 / 8